Stå-uppkomikern Carl Stanley. Foto: Petra Haupt/Sveriges Radio
Stå-uppkomikern Carl Stanley. Foto: Petra Haupt/Sveriges Radio
Helsingborg

Hans bild av systemkollaps delades friskt

4:21 min

Stå-uppkomikern Carl Stanley från Helsingborg har tagit fajten med alla konspirationsteoretiker som pratar om systemkollaps i Sverige. Klippet har fått stor spridning.

Youtube-stjärnan Carl Stanley, som är känd för sin knivskarpa satir och tänkvärda humor, trodde aldrig att klippet om systemkollaps skulle få den spridning som det fått.

– Nej, det är klart att jag inte tänkte. Det var bara att jag fick en idé för att jag såg en bild som någon lagt upp på taxikaos i Stockholm. Han skrev bara ”systemkollaps” och jag tänkte att skämtet var att det inte är systemkollaps, men jag missuppfattade det, säger han.

Carl Stanley filmade sig själv i olika miljöer, klippte ihop och publicerade.

– Huvudsakligen ironiserar jag kring att det inte ser så jävla systemkollapsigt ut på stan. Folk ser ut att ha det rätt bra, säger han.

Hur skulle en systemkollaps kunna se ut då?

– Det skulle väl vara lite värre än att Drottninggatan i Stockholm var full av folk som var glada och gick och handlade och köpte jackor för åttatusen kronor.

Reaktionerna har varit massiva. Det har varit mest positiva, men har du även fått negativa?

– Jag har fått några Twittertroll, men annars har det varit övervägande positivt. Men det hände en rolig grej på Twitter igår, då Richard Herrey skrev att jag var dum i huvudet. Men då gick Lars Ohly ut och försvarade mig.

Jag har alltså varit med om att skapa ett Twitterbråk mellan Lars Ohly och Richard Herrey.

– Det känns väldigt bra att det har delats. Det är något som många kan relatera till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista