Helsingborgs lasarett Foto: Drago Prvulovic/TT
Helsingborgs lasarett. Foto: Drago Prvulovic/TT
Helsingborg

Regionen lovar stopp för sängar i korridorer

0:19 min

Vårdförbundet och Region Skåne har kommit överens om hur man ska bli kvitt de ständiga överbeläggningarna på Helsingborgs lasarett. Regionen lovar åtgärder, och Vårdförbundet drar tillbaka sitt skadeståndskrav.

Region Skåne har lovat att genomföra ett åtgärdsprogram till den första juni för att få stopp på att patienter placeras i sängar i sjukhuskorridorerna. Vårdförbundet å sin sida drar tillbaka skadeståndskrav på fyra miljoner kronor.

Skadestånden har förbundet krävt för att Region Skåne gång på gång brutit mot skyddsombudens förbud mot att placera sängar i korridorerna.

– Region Skåne har presenterat ett stort åtgärdspaket. Om det är realistiskt eller ej kan jag inte svara på, men vi hoppas verkligen att regionen och Helsingborg går iland med åtgärderna man har föreslagit, så att man kommer till en lösning med de arbetsmiljöproblem som finns, säger Janet Parmvi, ombudsman i Vårdförbundet Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista