Kristoffer Appelquist. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Kristoffer Appelquist. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Skåne

Ett livstecken om döden

3:52 min

Den 27 februari är det premiär för föreställningen "Kristoffer Appelquist är död". Döden och att prata inför folk är det vi är mest rädda för.

– Jag är inte rädd för att prata inför folk eller för döden, så jag tar ett dubbelgrepp. Döden är ju den ultimata deadlinen, man vet inte när den kommer, man hoppas på om 40 år, med det kan ju bli sopbilen som tar en i morgon bitti. Men vet att man har bråttom, men inte hur bråttom, säger Kristoffer Appelquist.      

– Jag måste påminna om att det är en föreställning full om skämt, med en bucketlist om vad jag vill hinna med innan dess. Och om vi visste att vi bara hade en vecka kvar, hur skulle vi göra då? Där finns det mycket att prata om.

Kristoffer Appelquist är född och uppvuxen i Malmö.

– Jag flyttade härifrån 1997, då var det kallt och blåsigt. Men nu ser jag vad människorna gör med staden, och jag hoppas komma tillbaka hit någon gång.

Den 27 februari är det premiär på föreställningen på Maxim i Stockholm, och sedan väntar en turné landet runt. Bland annat väntar Malmö, Helsingborg, Lund och Ystad.

Kristoffer Appelquists pappa dog när han var nyfödd. Så en annan pappa fick lära honom att cykla och söka sommarjobb.   

– Jag har varit medveten om att döden finns, och det har gett mig en blå grundton. Jag tror att det har fått mig att ta tillvara saker, säger Kristoffer Appelquist.     


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista