Krista Siegfrids, finlandssvensk artist som är med i Melodifestivalens deltävling i Malmö 2016. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
Krista Siegfrids. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio.
Melodifestivalen

Krista är tillbaka i Malmö

"Fantastiskt att vara tillbaka"
3:14 min

2013 tävlade Krista Siegfrieds för Finland i Eurovision Song Contest. Nu är hon tillbaka i Malmö - och gläder sig mycket åt att få vara med i den svenska Melodifestivalen.

– Det är min barndomsdröm. Jag har sett på den i hela mitt liv. Har alltid tänkt att jag någon gång skulle vilja delta, säger hon.

Så när samtalet från Sverige kom till Helsingfors tvekade hon inte att tacka ja, trots att det gör att hon missar att vara programledare för en av de finländska deltävlingarna.

Redan vid ESC i Malmö 2013 flaggade Christer Björkman för att han gärna ville ha med Krista i Melodifestivalen. Och nu är hon här med låten Faller som hon skrivit tillsammans med svenska låtskrivare.

Temat är inte oväntat kärlek. När hon tävlade för Finland ingick ju en brudklänning i showen. Och nu blir det en ny glad låt.

– Den handlar om lyckoruset man känner när man faller för någon, berättar hon. Det är den bästa känslan i hela världen.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".