MFF i samhället Per Ågren
Per Ågren, MFF och Rasmus Oredsson, SGIF. Foto: Lena König/Sveriges Radio
Skåne

MFF inleder samarbete med Sölvesborgs GIF

"MFF:s varumärke kan hjälpa oss"
3:31 min

Malmö FF startar ett samarbete med Blekingeklubben Sölvesborgs GIF. Samarbetet är en del av ett samhällsprojekt som heter MFF i samhället.

Malmö FF vill stärka sina relationer med Blekinge, vilket bland annat innebär att man kommer att skicka upp instruktörer från MFF till sommarlägret i augusti.

Projektledare Rasmus Oredsson hoppas att samarbetet ska locka fler ungdomar till föreningen. Han tror att Malmö FF:s starka varumärke ska få fler att vilja spela fotboll.

– SGIF har länge varit en stark förening i regionen men man ser att det har dalat lite på ungdomsrekryteringen, säger han.

För MFF:s del så handlar det också om att stärka det redan starka varumärket, säger Per Ågren som jobbar med MFF i samhället.

– MFF vill bli en angelägenhet för fler. Och vi tror att det finns väldigt många talangfulla pojkar och flickor här i regionen, säger han.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".