Molly Pettersson Hammar
Molly Pettersson Hammar. Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/Sveriges Radio
Malmö

Mello-Molly har Zlatan i tankarna

"Hämtar inspiration från honom"
4:04 min

Molly Pettersson Hammar ska gå genom eld när hon sjunger sin låt i Melodifestivalens deltävling i Malmö Arena på lördag.

Förra året kunde vi höra henne med låten "I'll be fine", när hon för första gången klev upp på Melodifestivalens scen. På lördag är det dags igen. Då ska hon inte bara framföra sin låt, utan också gå genom en eld på scenen.

– Vad vore ett nummer utan lite äventyr! Det låter nog mer riskabelt än vad det är, säger Molly Pettersson Hammar.

Hon är 20 år gammal, född i Umeå men uppvuxen i Stockholm med föräldrar som båda är jazzmusiker. Hennes bidrag "Hunger" på lördag blir det andra för Molly Pettersson Hammar, som även deltog i musiktävlingen Idol 2011.

– Melodifestivalen är ett fantastiskt koncept, det samlar hela Sverige, säger hon.

För att skingra tankarna från Melodifestivalen, bad vår reporter Molly att dra lott bland olika kuvert med dagsaktuella skånska ämnen. Det slutade med ett kuvert som innehöll texten "Zlatan".

– Har ni tänkt ut det här? För jag är ett jättefan av Zlatan! Det sista jag tänker på innan jag går upp på scenen är Zlatan. Jag har honom och hans idrottsmentalitet som inspiration, säger Molly Pettersson Hammar.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".