Victor och Natten
Victor och Natten. Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/Sveriges Radio
Malmö

100 procent glädje för Victor

4:27 min

Victor och Natten tävlar med låten "100%" i lördagens deltävling av Melodifestivalen i Malmö. Dagen före tävlingen passade vår reporter på att ge Victor en guidad tur genom stan.

Han heter egentligen Victor Jr Morsing och på lördag debuterar han i Melodifestivalen när han kliver upp på scenen i Malmö Arena.

Dagen före tävlingen passade vår reporter Madeleine Fritsch-Lärka på att ge Victor en guidad tur i Malmö, en stad han inte känner till särskilt väl.

– Malmö Live, coolt! Den är hög den här. Om jag kollar upp på en hög byggnad får jag lite vimsighetskänsla, säger han.

Victor och Natten tävlar med låten "100%" i lördagens deltävling. Men redan i kväll står han på scen inför publik för allra första gången, i genrepet som drar igång klockan 20.

– "100%" är glädje. Vårt nummer ska visa glädje och vi vill att folk ska känna det, säger Victor.

På scen får han sällskap av ett gäng tjejer i ett intensivt shownummer.

– Tjejerna är där för att lyfta energin. De är fantastiskt duktiga! Jag kommer inte röra på mig lika mycket som dem. För mig är det viktigaste sången och att förmedla texten.

Victor och Natten är ett speciellt namn. Vem eller vad är Natten?

– Det symboliserar min pappa, som gick bort när jag var ung. Det var på grund av honom som jag började med musiken. Han var en riktig punkrockare! Men han hade nog varit stolt över mig ändå, även om jag spelar fjollpop, säger Victor och skrattar.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista