Uno Svenningsson, Patrik Isaksson & Tommy Nilsson
Trion med kuverten från Ebba, som själv tittar fram i bakgrunden. Foto: Jonathan Hansen/Sveriges Radio
Malmö

Rutinerad trio med kärleksbudskap

"Malmö är en otroligt vacker stad"
6:50 min

Tre starka sångare med långa karriärer bakom sig. I Melodifestivalens deltävling på lördag går ett erfaret gäng upp på scenen.

Uno Svenningsson ställde upp för snart tio är sedan tillsammans med Irma Schultz med låten "Godmorgon". Tommy Nilsson har både fått flest poäng och vid ett annat tillfälle inga alls. Patrik Isaksson debuterade 2006 med "Faller du faller jag", som innehöll historiens längsta och snyggaste konstpaus. Nu ska trion tillsammans.

– Vi är ute på en resa tillsammans och mellon är en station där vi kan stanna till, säger Tommy Nilsson.

Låten som trion ska framföra heter "Håll mitt hjärta hårt". Det är en ballad där var och en av trion har bidragit på sitt sätt.

– Det är en väldigt vacker låt. Jag har skrivit mina rader och det handlar om att man inte kan mäta kärlek. Det är svårt att veta hur mycket man tycker om varandra, det kan bli en osäkerhet i kärleken, säger Uno Svenningsson.

– Vi sjunger tillsammans på scen men samtidigt är det tre olika tankar om kärleken. De flesta låtarna på temat handlar om nyfunnen kärlek, men den här handlar mer om när man befinner sig någonstans mitt i, fyller Tommy Nilsson i.

Om lyckliga Malmö

För att skingra tankarna från Melodifestivalen, ombads våra gäster dra lott bland olika kuvert med dagsaktuella skånska ämnen. I kuvertet som Uno Svenningsson öppnade stod det "lyckliga Malmö", något som har dykt upp i nyhetsflödet den här veckan. En färsk undersökning visar nämligen att hela 96 procent av Malmöborna är nöjda med livet.

– För det första blir man otroligt glad när man kommer till Malmö. Det är en vacker stad och det måste påverka människorna som bor här. Det finns mysiga ställen, torg och restauranger, säger Uno Svenningsson.

Han får medhåll från Tommy Nilsson, som har ett särskilt band till Malmö eftersom hans fästmö spelar teater i stan.

– Sist jag var i Malmö var jag ute med min lilla son och då upptäckte jag alla lekplatser som byggts här. Sen hör man musik när man går över bron. Som kulturarbetare så känner man att de satsar på människorna och det känns jättebra, säger Tommy Nilsson.

Malmös lycka kan också bero på mångkulturen, tror dem.

– Det finns många influenser från hela världen i Malmö och det tror jag gör staden lycklig, säger Patrik Isaksson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".