Jesper Rönndahl äter citron. Foto: Karin Gyllenklev
Jesper Rönndahl. Foto: Karin Gyllenklev/Sveriges Radio
Sverige

Rönndahl kan vinna för andra gången

4:13 min

I kväll är det final i SVT:s "På Spåret" och för andra året i rad har skåningen Jesper Rönndahl chans att vinna.

Jesper Rönndahl tävlar återigen tillsammans med journalisten Elisabet Höglund. Tillsammans är de minst sagt ett dynamiskt par.

– Vi har väldigt roligt. Det är en liten anspänning att sitta där, men det hade varit tråkigt att göra det med någon annan. Tyvärr träffas vi för sällan utanför buren, säger han.

Deras resa mot final har varit en fantastisk föreställning där de har bjudit tittarna på rekord i poäng och en associationsförmåga utöver det vanliga. Till exempel när Jesper Rönndahl drog hem en tiopoängare på den bolivianska staden La Paz. Hemligheten: han listade ut ledtråden om att staden rimmade på Fredrik Reinfelts favoritband.

– Det var ren tur att jag visste att bandet är Da Buzz. Vi har skojat om det i ”Pang Prego” eller ”Hej Domstol”. Det handlar mycket om tur att snappa upp rätt saker.

Men det krävs inte bara tur, utan även skicklighet.

– I det fallet var det för mycket som klaffade. Förutom Da Buzz fick vi veta att det var en av två huvudstäder. Dessutom såg det bergigt ut. Det var tre indicier och då drog jag, säger Jesper Rönndahl.

Finalen avgörs i kväll med start klockan 20 i SVT1.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista