hjärta
Sockrade hjärtan av gelé kan vara en räddare. Foto: Linda Evereus/ Sveriges Radio

Sista minuten-köp på Alla hjärtans dag

0:35 min

I dag är det Alla Hjärtans Dag och många firar med att ge en present till någon kär. Enligt Svensk Handel är Alla hjärtans dag den femte viktigaste högtiden för handeln eftersom de märker av en ökad försäljning.

Det var flera kunder som rusade in i matbutiken under söndagsförmiddagen för att spana in utbudet kring Valentinepresenter.

- Ja, jag har precis varit inne och köpt blommor och choklad, säger Fredrik Eklund som bär ett inslaget rött paket och röda rosor i famnen.

Choklad och blommor står tydligt högt i kurs, och eftersom nära hälften av alla svenskar köper en present i dag så förstår man att Svensk handel rankar dagen högt. Men det var inte heller alla som behövde gynna handeln denna dag.

- Jag spelade bingo och vann en sådan där hjärtformad ask med gelehjärtan, så den tänkte jag ge bort i dag, skrattar Aina Stenkilsson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista