Eva Jonsson
Eva Jonsson. Foto: Jonathan Hansen/Sveriges Radio
Malmö

Jakten på tusentals har börjat

3:09 min

Nu har det omfattande arbetet börjat med att lägga sommarens schema för alla verksamheter inom vård och omsorg i Malmö stad. Upp till 1 500 personer ska rekryteras för att täcka upp för den ordinarie arbetsstyrkan.

Nu är det hög tid att planera för sommarsemestern. Vem kan ta ledigt när och hur många veckor? Frågorna är många. Men på andra sidan myntet börjar samtidigt ett annat pussel, nämligen rekryteringen av de sommarvikarier som ska täcka upp för den ordinarie bemanningen.

I fredags anordnades ett event på Malmö Live med fokus på sommarjobb och rekrytering.

– Där träffade vi 4 200 personer som var sugna på sommarjobb. Alla sökte inte hos oss på Malmö stad förstås. Men det var en enorm stämning, säger Eva Jonsson, sektionschef inom vård och omsorg i Malmö stad.

Just inom vård och omsorg finns ett stort behov. Upp till 1 500 personer kommer att rekryteras för att arbeta i sommar.

– Vi söker till alla verksamheter inom vård och omsorg. Det är hemtjänst, vårdboenden, personlig assistans och sjuksköterskor.

Vissa arbeten kräver relevant vårdutbildning. Men i många fall handlar det om erfarenhet och inställning.

– Det kan räcka med att vara rätt person med rätt inställning. Vara närvarande och tänka rätt helt enkelt, säger Eva Jonsson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista