Hamid "Akira" Corassani, Lundafödd MMA-pionjär som slutat som aktiv fighter. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
Hamid "Akira" Corassani. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio.
Skåne

Hamid tror på Skånes MMA-framtid

1:41 min

Själv har han lagt handskarna på hyllan och saknar inte livet i ringen. Men Lundafödde Hamid "Akira" Corassani, en av MMA-pionjärerna i Sverige, tror på en ljus framtid för sporten - inte minst i Skåne.

Den här landsändan kommer att fortsätta att vara ledande, säger han.

– Absolut. Skåne blir att räkna med. Härnere händer det.

När Hamid gick sin första proffsmatch 2007 var sporten fortfarande ganska okänd. Nu är det annorlunda. Alexander "The Mauler" Gustafsson har blivit en av landets mest kända sportutövare. Och Hamid Corassani räknar med fortsatt utveckling för den kombinerade kampsporten.

– De säger att det är den snabbast växande sporten i världen. Det kommer säkert att bli så att alla sitter hemma i vardagsrummen och tittar på MMA.

Hans egen aktiva karriär slutade förra året. Och "Akira" saknar inte livet i ringen.

– Jag fick inte samma kick längre. Sista matchen gick jag in inför 29 000 åskådare på en fullsatt arena, men det kändes som om jag skulle dricka en kopp kaffe.

– Då insåg jag att det var dags att lägga av, berättar han.

Skönt är det förstås att slippa all smärtan som kommer efter de tuffa matcherna som fighter. Men Hamid Corassani ångrar inte de åren.

– Det var verkligen värt det. Det är den dummaste smartaste grejen jag gjort i mitt liv. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista