Allan Kuhn, MFF:s huvudtränare. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Allan Kuhn, MFF:s huvudtränare. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Malmö

Sådan är han - MFF:s nye tränarprofil

2:55 min

Inför säsongen 2016 skrev Allan Kuhn på som MFF nye huvudtränare. Han är från Danmark och har jobbat som tränare och har spelat fotboll tidigare.

Allan Kuhn har nu uppdraget att ta över efter Åge Hareides framgångar i klubben med såväl SM-guld och spel i Champions league mot europeiska storklubbar.

Och han tycker det är roligt att gå till sitt nya jobb. Efter tre-fyra långa möten med MFF:s ledning kände han att allt stämde. Och han kände inget tvivel om sin kapacitet.

– Jag hade tänkt på att bli huvudtränare igen, det var jag för FC Midtjylland och för Aalborg, så jag är van att stå där framme. Och jag gillar att komma till en cup med de förutsättningar som MFF har. Jag vet att Åge Hareide gjorde ett bra jobb, men kommer ihåg att det blev en femte plats i allsvenska i fjor.      

Allan Kuhn har rykte om sig att vara hård och rättvis.

– Jag jobbar utifrån mina tre K, Kärlek, krav och konsekvens. Man måste vara hård som huvudtränare i ett lag som MFF.

Han sägs också vilja släppa fram unga spelare. I Malmö finns även möjligheten att köpa in nya spelare. Men han är stolt över ungdomsverksamheten och möjligheten att ta fram egna spelare. Själv bestämde han sig tidigt för fotbollen.

– Jag har jobbat med fotboll hela mitt liv och är 47 år idag. Jag bestämde mig för fotboll redan när jag var sex-sju år. Man gör något tillsammans, man är sin egen, men också ett team, och jag gillar lagkänslan.

 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista