Nötkreatur som stannat kvar på lantbruksmässan Mila i Hyllie. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio.
1 av 2
Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio.
Ann-Christin Pettersson, projektledare för lantbruksmässan Mila i Malmö varifrån kon rymde. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio.
2 av 2
Ann-Christin Pettersson, mässans projektledare. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio.
Malmö

Härifrån rymde kvigan

2:57 min

På lantbruksmässan Mila i Hyllie har stämningen varit dämpad idag. Det sedan en kviga rymt under inlastning, sprungit ut i ett bostadsområde och till slut blivit skjuten av polis.

– Det är svårt att säga exakt vad som hände. Hon blev skrämd under inlastningen, vände och sprang ut igen, genom grindarna som var kopplade till lastbilen, berättar mässans projektledare Ann-Christin Pettersson.

Personalen slog genast larm till polisen och följde också med i försöken att fånga in kvigan igen. Men man lyckades aldrig lugna ned djuret och det hela slutade alltså med avlivning.

– Det är en tragedi, särskilt för djurägaren.

Säger Ann-Christin Pettersson och betonar att djuren som ställs ut är speciellt utvalda avelsdjur.

– Nu kommer vi att titta över vad det var som gick snett och hur vi kan förbättra säkerheten. Men det är också så att sådana här olyckor kan hända var som helst.Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista