Tomas Axnér, expertkommentator i TV4 som nu tar timeout från tränarjobbet i Lugi. Foto: Drago Prvulovic/TT
Tomas Axnér A-tränare Lugi Handboll. Foto: Drago Prvulovic/TT
Handboll

Krislaget besegrade Lugi

1:26 min

Efter tre raka segrar var det positiva tongångar i Lugi-lägret inför mötet med krislaget Guif. Eskilstunalaget brottas med ekonomiska problem men visade handbollssverige att spelet på planen inte påverkas av spelet i styrelserummet.

Med tre raka segrar inför dagens match kunde Lugi blicka uppåt i tabellen. Från sin femteplats började lundalaget få känning på den åtrovärda fjärdeplatsen som innebär en förmånlig slutspelslottning. Bortalaget Guif har under de senaste veckorna varit omskrivna för turbulensen utanför planen där ekonomin tvingat styrelsen att be spelare och ledare om lönesänkningar.

– Det har varit väldigt individuellt, hur folk har reagerat på situationen. Vi har snackat mycket om att hålla ihop och vi i gruppen tycker inte sämre om varandra för det här, sade niometerspelaren Helge Freiman om Guifs ekonomiska kris.

Just Freiman har varit i blåsväder efter att i media uttryckt en önskan om att få lämna klubben. Det har ryktats om att Hammarby varit intresserade men Freiman menar att ingenting är klart.

– Jag meddelade Guif ganska tidigt att jag var sugen på något nytt, förklarade Freiman efter matchen.

På planen agerade Guif inte som något krislag trots att det inte var någon skönhandboll som de ca 1130 åskådarna bjöds på. Hemmalaget Lugi slarvade och stod för flera tekniska fel vilket kontringsstarka Guif kunde utnyttja.

– Vi har haft problem på hemmaplan under hela säsongen och blir för statiska när de spelar ett högt försvarspel, förklarade Lugis Hampus Jildenbäck efter slutsignalen.

Hemmalaget Lugi gick till halvtidsvila med ledning 13-12 men efter pausen var Guif det bättre laget. Trots sin vilja att lämna klubben så stod Helge Freiman för en lysande insats och noterades för sju mål. Med ca 10 minuter kvar av matchen tog Guif en fyramålsledning och trots hemmalagets ansträngingar så blev det aldrig spännande. Slutresultatet skrevs till 29-25 och Hampus Jildenbäck var nedstämd trots att även han stod för sju mål.

– Det är ganska mycket slumpmål. Det hade varit en sak om vi rullat ut dem men det är inga lagmål vi gör, avslutade Jildenbäck innan han återvände till sina besvikna lagkamrater.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista