Skejtarna James och Niel Donnelly och Malmö stads skejtsamordnare Gustaf Svanborg Edén.
Skejtarna James och Niel Donnelly och Malmö stads skejtsamordnare Gustaf Svanborg Edén. Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/Sveriges Radio
Malmö

Malmö ordnar VM-final för skejtare

2:36 min

Malmö arrangerar VM-final i Skejtboard i sommar i ny permanent skejtpark i Hyllie. Tävlingen startar i Melbourne, Australien och man håller uttagningstävlingar i bland annat Brasilien, Kanada och USA innan finalen i Malmö.

– Malmö är ju världskänt som skejtstad och nu vänder man sig hit för VM-final, det är fantastiskt, säger Gustav Svanborg Edén, skejtsamordnare på Malmö.

Den 20 augusti är det dags för finalen i Malmö. Skejtparken i Hyllie kommer att vara på ungefär 750 kvadratmeter åkbar yta som lagom till tävlingarna kommer att kompletteras med temporära läktare.

– Vi ville inte bygga något temporärt, utan det ska tillgängliggöras. Det som byggs ska gynna Malmöskejtare och Malmöbor. Skejtparken byggs i Badhusparken i Hyllie, säger Gustav Svanborg Edén.                                                                            

Det har snart gått tio år sedan Emma Fastesson Lindgren började skejta på ramperna i Stapelbäddsparken.

I somras vann hon den internationella skejtboardtävlingen Get Set Go på Ultra Bowl här i Malmö för andra gången. Det är hon ensam om att ha gjort och hon är dessutom enda från Sverige som har vunnit tävlingen, så man kan ju tycka att hon borde vara aktuell för sommarens VM-final.

– Folk flyttar ju från hela Europa till Malmö för skejtandet. Malmö är lite av Europas skejthuvudstad.

Vad tror du om din medverkan i VM?

– Det ska bli en kvalserie, men det är för tidigt att säga än, men jag kommer att vara på plats hur som helst, ett riktigt coolt event, säger Emma Fastesson Lindgren.


 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista