Lucia Pinera Karlsson
Lucia Pinera Karlsson Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Malmö

Lucia inspireras av Beyoncé

2:02 min

Idag släpps biljetterna till konserten med Beyoncé i Köpenhamn. Malmösångerskan Lucia Pinera Karlsson är inspirerad av henne och ska självklart se henne.

– Jag ser Beyoncé som den största liveartisten, även om jag inte sett henne live, men också som en stark kvinna, en grym sångerska och en bra danserska. Allting hon gör vill jag göra, och hon inspirerar jättemånga.

– Jag kollar på henne innan jag går upp på scenen för att få en kick. Det hon gör går rakt in och det får mig att vilja växa som artist och bara fortsätta.

Beyoncé uppträdde med sin nya låt "Formation" på Superbowl halftimeshow med tema från medborgarrättsrörelsen, och det blev mycket omdiskuterat. Och Lucia Pinera Karlsson ser fram emot turnén.

– Hon vill visa på de svartas situation, de har gått igenom mycket, att de har varit och på något sätt fortfarande är slavar. Hon är en stark ”independent” kvinna. Hon väljer att visa upp det hon vill, säger Lucia Pinera Karlsson.

Lucia Pinera Karlsson deltog i fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen 2013 med låten "Must Be Love", och har själv nya saker på gång.

 Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista