Susanne Larsson, Attila Réthy och Christina Ripa tittar på bygget av den ena av de två fastigheter som ska innehålla träningslägenheter åt före detta missbrukare.
Susanne Larsson, Attila Réthy och Christina Ripa tittar på bygget av den ena av de två fastigheter som ska innehålla träningslägenheter åt före detta missbrukare. Foto: Andreas Lovén/Sveriges Radio
Ödåkra

Beslutet står fast om träningslägenheter

3:29 min

Attila Réthy och hundratals Ödåkrabor vill att socialförvaltningen bantar de storskaliga planerna på 48 lägenheter på orten åt före detta missbrukare.

– Det behövs en bättre dialog, att de omvärderar sina principer och minskar antalet. Att man gör en blandning mellan vanliga läfgenheter och träningslägenheter, säger Attila Réthy.

Ann-Christine Borgman (MP), ordförande för socialnämnden, har inga planer på att tillmötesgå kravet.

– Det är ganska låsta positioner. Vi har skrivet avtal och planerat för ett antal boenden, och där är vi idag, säger Ann-Christine Borgman (MP),

Träningsboendet i Ödåkra är ovanligt stort. Men politkerna bedömer inte att det medför större risker än med andra hyresgäster.

– Det är svårt att hitta bostäder, så när den här möjligheten gavs kunde vi inte tacka nej. Och det kommer att vara ett kontrollerat boende. Vi kommer att ha personal på plats, men inte dygnet runt, säger Ann-Christine Borgman (MP). 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista