Syskonen Anton och Emma Karrman. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
1 av 2
Syskonen Anton och Emma Karrman har sportlov och är båda förtjusta i odling. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
Pedagogen Magnus Nyquist visar hur man bygger en kruka av serietidningar på Botaniska trädgården i Lund. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
2 av 2
Pedagogen Magnus Nyquist visar hur man bygger en kruka av serietidningar på Botaniska trädgården i Lund. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
Lund

Het odlingstrend kryper ner i åldrarna

5:14 min

På Botaniska trädgården i Lund håller pedagogen Magnus Nyquist i odlingslektioner för sportlovslediga barn. Här får de bland annat göra krukor av serietidningar.

– Jag såg en sådan här tidningsmakare som man kan göra krukor med, för dagstidningar. Men så tänkte jag att det skulle vara mycket snyggare för barnen att ha med serietidningar i stället, säger Magnus Nyquist.

Serietidningskrukorna är miljövänliga - man stoppar dem i jorden utomhus och så småningom förmultnar pappret.

Två entusiaster som gärna vill lära sig göra miljövänliga krukor är syskonen Anton och Emma Karrman. Anton vill testa att plantera tomater eller lök i sina krukor. Emma är mer tvärsäker – lök ska det bli.

– Det är kul att odla. Jag odlar vattenmeloner, tomater och morötter, säger Anton.

På vår Instagram @p4malmohus kan du se en kort film om hur du kan rulla dina egna serietidningskrukor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista