Här får tjejerna vara själva i sprillans nymålade lokaler. Foto: Jonathan Hansen/Sveriges Radio
1 av 2
Här får tjejerna vara själva i sprillans nymålade lokaler Foto: Jonathan Hansen/Sveriges Radio
Donia El-Assaad och Rim Adel Abdulrahman. Foto: Jonathan Hansen/Sveriges Radio
2 av 2
Donia El-Assaad och Rim Adel Abdulrahman är först på plats i fritidsgården för bara tjejer. Foto: Jonathan Hansen/Sveriges Radio
Malmö

"Vi tjejer ser fram emot att börja vara här"

2:52 min

Fritidsgården Flamman i Kroksbäck i Malmö har funnits i 19 år. Men det har varit svårt att få hit tjejerna. Nu har man lyssnat på vad tjejerna vill ha - och öppnat en helt ny våning bara för dem.

14-åriga Donia El-Assaad och Rim Adel Abdulrahman har båda hjälpt till att måla och ställa i ordning den nya våningen av fritidsgården. Nu är de först på plats vid öppningen.

– Det känns jättebra, eftersom att vi kan umgås mer nu och vara öppna för varandra, säger Donia El-Assad.

– Att vi ska få ta vår tid och vara öppna, säger Rim Adel Abdulrahman.

I dag är det dansträning och vännerna har spridit ordet om att "Tjejflamman" öppnar. Så de räknar med att fler dyker upp snart.

Varför är det så skönt att få sitt eget utrymme?

– Eftersom vi är tjejer och de är killar. Och de är fyra år äldre än oss, så vi skäms lite för att öppna oss kring dem, säger Donia El-Assaad.

– Det betyder inte att tjejerna har fobi för killar eller något, inflikar Rim Adel Abdulrahman.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista