Jesper Liedstrand på O'Learys och kommunalrådet Kent Mårtensson (S). Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Jesper Liedstrand på O'Learys och kommunalrådet Kent Mårtensson (S). Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Bowling

Nu kan kloten snart rulla i Ystad igen

1:46 min

Till hösten kan bowlingkloten börja rulla i Ystad Arena. Idag skrevs hyreskontraktet på, och bowlingklubbarna i Ystad kan om några månader slippa åka till Tomelilla för att träna.

Ystad har i flera år varit utan bowlinghall. Även om tanken från början var att Ystad Arenas badhus skulle innehålla också bowling, så har det tagit tid, bland annat att hitta en entreprenör och en politisk och ekonomisk lösning.

Nu är det klart att Jesper Liedstrand, franschiseföretagare för O'Learys, ska driva restaurang med bowling i arenan, och han tror inte det blir svårt att kombinera tävlings- och nöjesbowling.

– Nej, jag skulle inte tro det, man får ha en tydlig dialog med klubbarna, vi har redan börjat spika upp vissa riktlinjer så att vi kan tillgodose alla som vill bowla, säger Jesper Liedstrand, som tror att han kommer att kunna öppna verksamheten i oktober.

Kommunstyrelsen i Ystad ställde sig idag bakom att skjuta till ett tilläggsanslag på 3,3 miljoner till den kostnad på totalt 17,3 miljoner som det beräknas kosta kommunen att ställa iordning lokalerna, som idag står tomma. Slutligt beslut fattas av kommunfullmäktige.

Kent Mårtensson (S), kommunalråd i Ystad, ser restaurangen och bowlingen som en viktig del av helheten kring arenan.

Vi tror att det här kan skapa den mötesplats som vi tänkte med arenan och badhuset och det blir en förbindelselänk emellan dessa båda, och vi tror att det här blir en viktig del av den mötesplatsen.

– Vi har ju haft bowlinghall i Ystad sedan 1962, först i det gamla badhuset som vi nu har avyttrat från kommunen och sedan i arenan fanns det också en bowlinghall. Vi har haft en stor verksamhet med bowlingklubbarna, och de har ju fortsatt att leva under tiden och har varit i Tomelilla under de här åren, säger Kent Mårtensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista