Mahmoud Elghoul äter korv tillsammans med sin kompis Malek Shureih närmast kameran.
Mahmoud Elghoul äter korv tillsammans med sin kompis Malek Shureih närmast kameran. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Malmö

Mer trygghet med medborgarlöfte

4:31 min

De som bor i Lindängen vill ha mer trygghet och mindre droger, och nu lovar Malmö stad och polisen att genomföra olika aktiviteter för att problemen ska minska.

Idag gjorde de just det med hjälp ut av ett medborgarlöfte, grillad korv och en musikorkester.  

Polisen och representanter från Malmö kommun var på Lindängsplanen och pratade med boende i området om hur de ska kunna göra området tryggare. För att locka dit de boende bjöds det på livemusik i form av polisens blåsorkester, polishästar fanns på plats och grillad korv delades ut i mängder.

– När man går ut här känner man sig inte trygg. Jag vill ha en polisstation så man kan gå ut utan problem, säger Mahmoud Elghoul som bor i området.

Kommunen har dock inga planer på att öppna en polisstation i Lindängen för tillfället, men däremot är flera andra åtgärder planerade.

– Dels behöver vi jobba vidare med belysning, den fysiska biten hur centrum ser ut. Vi vill också ha mer synliga positiva vuxna ute i området, säger Christian Hagård enhetschef på stadsområde söder.


 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista