Gustav Fridolin med en maskros i förgrunden.
Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin. Foto: Linn Malmen/TT.
Malmö

(MP) diskuterar flyktinguppgörelsen

Flyktingpolitiken kommer att stå i centrum när Miljöpartiet i dag samlas i Malmö, Västerås och Härnösand. Höstens skärpta regeringslinje gör att frågan nu kommer att diskuteras inför partikongressen i maj.

– De är medvetna i regeringen att de har kompromissat med vårt partiprogram, och att de gjorde bedömningen att det var värt det. Nu får de en chans att förklara hur de tänkte då. Det kan ju ha varit värt det, säger Nils Karlsson, kommunalråd i Malmö, en av initiativtagarna till mötet.

Språkröret Gustav Fridolin väntar sig tuffa diskussioner men är också glad att nyheten om arbetsmarknadsminister Ylva Johanssons (S) utökade integrationsansvar blev känd före mötet.

– Ja, men det klart, det visar en medvetenhet från regeringens sida inför våra miljöpartistiska kommunalråd, och det visar hur stor och viktig uppgiften är, säger Fridolin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista