Polisen tekniker undersöker mordplatsen på Munkhättegatan i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen tekniker undersöker mordplatsen på Munkhättegatan i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö

Man död efter skottlossning

2:27 min

En man sköts i natt till döds på en parkeringsplats på Munkhättegatan i Malmö. Polisen larmades till platsen strax efter klockan halv två och kunde konstatera att flera skott avlossats.


– Identiteten är inte helt fastställd så vi kan inte bekräfta mer än att det är en man som är avliden, säger Magnus Lefèvre som är vakthavande befäl vid polisen i region Syd.

Mannen ska ha varit ensam i bilen enligt den information som polisen har fått men vad han gjorde på parkeringsplatsen är oklart.

– Flera gärningsmän har lämnat platsen i en bil enligt uppgifter från vittnen till händelsen. Nu ska vi sammanställa vittnesmål både från dem som har ringt in och de uppgifter vi har fått när vi har gjort dörrknackningar i området, säger Magnus Lefèvre.

Ett större område är avspärrat och en teknisk undersökning ska genomföras. Polisen har inlett en förundersökning om mord. 

Polisen är mycket intresserad av att komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser vid den aktuella tidpunkten.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista