Frans af Malmborg
DJ:n Frans af Malmborg. Foto: Kajsa Nordmark/Sveriges radio

DJ:n berättar om klubblivet i Skåne

Frans af Malmborg: Malmö är bättre än Göteborg och Stockholm
3:20 min

DJ:n Frans af Malmborg berättar om klubblivet i Skåne. Samtidigt hyllar han Malmö.

Att gå på klubb i dag är egentligen samma sak som för 20-30 år sedan enligt Frans af Malmborg.

– Man går ut dricker öl och dansar. Men vissa dricker inte öl. Det är lite trendigt att inte dricka öl, man ska dricka alkoholfritt. Det skiljer sig ju lite från förr.

Frans af Malmborg är själv DJ och verksam framförallt i Malmö.

– Jag spelar skivor. Jag har vinylskivor som jag spelar och har lite på ett usb-minne. Man kallar det att spela skivor oavsett för man ska inte ta för mycket plats. Jag spelar lite skivor bara.

Att det idag finns så stort utbud av olika typer av klubbar med olika typer av musik tror Frans af Malmlmborg beror på internet.

– Bara man har en dator kan man idag göra sin egen musik idag. Det gör att det finns en bredd på klubbar. Det finns i alla fall en klubb i Malmö som det kan finnas olika stilar på en och samma klubb.

Vilken stad är bäst klubbstad av Malmö, Göteborg och Stockholm?

– Malmö, för att många gör bra saker. Det finns många undergroundklubbar och många här har en vilja och styrka att uttrycka sig, säger Frans af Malmborg och fortsätter:

– Varför det är så just här tror jag har att göra med att i Malmö är lite "gör det själv". Gör det bara, tänk inte så mycket på visioner, gör din grej. Och alla är så i större utsträckning i Malmö än på andra ställen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".