Malmö kulturnämdens ordförande vännsterpartisten Daniel Sestrajcic talar under demonstrationen i Malmö 15 maj 2013. Foto: Janerik Henriksson/ Scanpix
Malmös vännsterpartist Daniel Sestrajcic. Foto: Janerik Henriksson/ Scanpix

Inget åtal mot Sestrajcic

0:40 min

Chefsåklagare Maria Sterup har beslutat att lägga ner stora delar av förundersökningen mot den vänsterpartistiske riksdagsmannen Daniel Sestrajcic från Malmö.

– Just den sekvens där en polisman har haft viss fysik kontakt med den här riksdagsmannen, så har de två olika uppfattningar om vad som hänt under det seendet, säger Maria Sterup.

Daniel Sestrajcic har varit misstänkt för försök till våld mot tjänsteman och för våldsamt motstånd mot poliser - i samband med protester mot rivningen av ett palestinskt tältläger utanför Migrationsverket i Malmö i oktober förra året. Men ord står mot ord om vad som hände, säger Maria Sterup.

– Det finns ingen annan som kan bringa någon klarhet i den här situationen och det finns ingen annan objektiv bevisning som kan klargöra vad som hänt mellan de här två personerna och den här situationen och därför menar jag att jag inte kan fortsätta den här förundersökningen, för jag skulle aldrig kunna väcka åtal.

Däremot fortsätter utredningen där Daniel Sestrajcic misstänks för ohörsamhet mot ordningsmakten. Åklagaren räknar med att fatta beslut i den delen inom några veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista