siktar på Elitettan
Trelleborgs FF startar ett historiskt damlag och siktar på Elitettan. Foto: Jonathan Hansen/Sveriges radio
Trelleborg

Trelleborg storsatsar på damfotboll

3:10 min

Trelleborgs FF storsatsar på historiskt damlag i föreningen. Ekonomiskt och resursmässigt ska damerna få allt stöd de behöver - för att ta sig till Elitettan.

Trelleborgs FF:s herrlag tog sig upp i Superettan till den här säsongen - och strax därefter tog föreningen beslutet att starta ett första damlag på flera decennier. Laget kommer i år spela i division fyra, men siktar betydligt högre.

– De ska få samma behandling som herrarna. De får samma förmåner och behandlas lika. Det är ju jättespännande, säger damlagets tränare Mats Nielsen.

Sofie Alerskans är en av spelarna i det sprillans nya laget och hon tror att ett nytt lag i staden gynnar alla.

– Det blir rivalitet mellan IFK Trelleborg och TFF vilket gör att båda kommer kunna utvecklas och bli bättre. Jag tror att hela staden behöver det, säger hon.

Målet med säsongen är att vinna fyran och gå upp till trean. Och så småningom vill laget ta sig hela vägen till den näst högsta serien Elitettan.

– Spelarna vi har i dag håller division 2-nivå. Så vi ska gå upp, men vi får inte underskatta motståndet, säger Mats Nielsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista