Finaldags i Svensktoppen nästa
Artisterna i P4 Malmöhus final av Svensktoppen nästa 2015. Foto: Jonathan Hansen/Sveriges Radio
Svensktoppen nästa 2016

Är du nästa stjärna i Svensktoppen nästa?

Har du en låt som ligger och väntar på att få bli spelad för P4:s miljonpublik? Då har du chansen nu. Skicka in den till P4:s musiktävling Svensktoppen nästa.

Nu är det dags att skicka in tävlingsbidrag till årets upplaga av Svensktoppen nästa och chansen att vara med i P4:s stora musiktävling.

Fram till och med den 1 april 2016 tar P4:s lokala kanaler emot nyskrivna och nyinspelade originallåtar från både nya och etablerade låtskrivare och artister. För de som sedan väljs ut av jurygrupper för vidare tävlan väntar bland annat radiospelningar i P4 och lokala delfinaler inför publik. Den direktsända riksfinalen rymmer åtta slutliga finalister och arrangeras senare i sommar. 

Låten – max fyra minuter

För dig som vill ta chansen att vara med och tävla i den nionde årgången av Svensktoppen nästa börjar det bli hög tid att skriva klart och spela in ditt tävlingsbidrag.

Låten får vara max fyra minuter, vara inspelad i studiomiljö (inte live) och får inte vara publicerad eller spelad före 1 januari 2016.

Förra årets vinnare

845 tävlingsbidrag skickades in till Svensktoppen nästa förra året. Runt 125 artister tävlade lokalt på scener landet runt och åtta slutliga finalister tävlade i direktsändning från stora scenen på Liseberg i Göteborg. Förra årets vinnare hette Michael Fannon och tävlade för P4 Uppland med låten ”Kommer tid, kommer råd”.

Sofia Sandberg Albihn från Helsingborg som vann P4 Malmöhus delfinal var en av de åtta finalisterna på Liseberg.

Blir du en av årets finalister? Skicka in ditt bidrag senast den 1 april.

Skicka till Din lokala kanal

Du skickar ditt bidrag till P4 Malmöhus mejladress svensktoppennasta.malmo@sverigesradio.se. Har du frågor om tävlingen, vänd dig till P4 Malmöhus, telefon 040–666 55 00 eller via mejl.



Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista