MFF-fans. Foto: Anders Wiklund/TT
MFF-fans. Foto: Anders Wiklund/TT
Malmö

Ja till flickfotboll – nej till damlag

0:48 min

Malmö FF ska börja bygga upp en flickfotbollsverksamhet, men inte någon damfotboll tillsvidare. Det blev beslutet på klubbens årsmöte i går.

– Årsmötet var väldigt tydlig om att man ville ha flickorna tillbaka till föreningen, säger klubbens ordförande Håkan Jeppsson.

Beslutet blev att klubben så snart som möjligt ska införa flicklag och långsiktigt ska bygga upp flickfotboll med bra kvalitet i Malmö FF, säger han.

En motion hade lämnats in till årsmötet, där en grupp både ville starta flickfotboll från 2017 och även starta en elitverksamhet för damer senast år 2020, men så blev det inte.

– Beslutet blev att det inte idag finns förutsättningar att införa damfotboll, framför allt inte elitfotboll, i Malmö FF, säger Håkan Jeppsson.

Anni Tjebbes är en av medlemmarna som motionerade om flick- och damfotboll i klubben. Hon ser beslutet igår som en liten vinst.

– Vi ser detta som ett steg på vägen, det är en liten vinst, och sedan kommer vi att väcka den här frågan igen och förhoppningsvis få ett damlag så fort som möjligt, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista