Anna Langefors Bräutigam, chef för Kirsebergsbiblioteket
Anna Langefors Bräutigam, chef för Kirsebergsbiblioteket. Foto: Frida Tranvik/Sveriges Radio
Malmö

Kulturverksamheter drabbade efter brand

2:03 min

Vid 21-tiden igår kväll utbröt en brand i Kirsebergs fritids- och kulturhus. I byggnaden finns bibliotek, fritidsgård och fritidsklubb. Kirsebergsbiblioteket tvingas nu hålla stängt.

I huset finns bibliotek, fritidsgård och fritidshem. Nu har delar av byggnaden brunnit ned och resten har skadats av rök och vatten.


– Bibliotekets verksamhet är stängd idag och likaså fritidsklubben, säger Anna Langefors Bräutigam som är chef för Kirsebergsbiblioteket.

Det var vid 21-tiden igår kväll som en brand bröt ut i Kirsebergs fritids- och kulturhus. Klockan halv elva förmiddagen efter är det full aktivitet på platsen där polisen misstänker brott och arbetar med en utredning.

Personalen som jobbar i husets verksamheter planerar hur aktiviteterna ska kunna fortsätta.

– Nu har vi haft ett krismöte för att lägga upp hur verksamheten kan bedrivas och hur vi tänker att lokalerna kan tas i bruk. Nu så går en lokalsamordnare runt och tittar i lokalerna och tittar på ersättningslokaler till de verksamheter som behöver ha det.

– Och sedan är det att invänta polisens besked om deras utredning och så fort efter få veta saneringsarbetet. Om det går att komma in i lokalerna beroende på hur hälsosamma de är då, säger Anna Langefors Bräutigam.

Men den som vill besöka biblioteket idag för att lämna tillbaka böcker behöver inte oroa sig.

– Har man medier som man behöver återlämna på biblioteket så får man självklart inga böter för att det inte går att återlämna någonting idag.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista