Tvingades ner i bakluckan under pistolhot

Efter att ha blivit misshandlad tvingades mannen att lägga sig i bagageluckan till sin egen bil. Sedan stal gärningsmännen bilen och krävde 50 000 kronor för den. Nu åtalas de båda männen för människorov, skriver Skånska dagbladet.

Händelsen inträffade den 15 december i fjol i Hermodsdal i Malmö. Först blev bilägaren hotad och slagen av två män, som han kände sedan tidigare, och en tredje för honom obekant person. 

Sedan tvingades han under pistolhot ner i bagageluckan på sin bil. Efter att ha stulit hans värdesaker släppte gärningsmännen till slut sitt offer utanför hans bostad. Men bilen behöll de och krävde 50 000 kronor för att ge tillbaka den. 

De tre gärningsmännen greps några dagar efter händelsen och har suttit häktade sedan dess. Nu åtalas de misstänkta för bland annat människorov, grovt olaga hot och grov bilstöld.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".