Spelet The Division
1 av 4
Foto: Frida Tranvik/Sveriges Radio
New York ska räddas i spelet.
2 av 4
New York ska räddas i spelet. Foto: Froda Tranvik/Sveriges Radio
David Polfeldt, vd Ubisoft Massive
3 av 4
David Polfeldt, vd Ubisoft Massive. Foto: Frida Tranmark/Sveriges Radio
Martin Hultberg, spelutvecklare
4 av 4
Martin Hultberg, spelutvecklare Foto: Frida Tranvik/Sveriges Radio
Malmö

Pandemi i New York befäster Malmö på spelkartan

3:09 min

Malmöbaserade Ubisoft Massive släpper idag sin storsatsning The Division, ett spel som redan har väckt stor uppmärksamhet i branschen. Spelet har provspelats av 6,4 miljoner personer och spås bli Sveriges största kulturexport 2016.

– För oss som studio är det utan jämförelse det största vi har gjort. Det har varit mycket blod, svett och tårar på vägen fram men nu är det bara att hålla tummarna och glädjas, säger Massives VD David Polfeldt.

I Malmö finns det drygt 20 spelföretag och de har varit framgångsrika de senaste åren. Titlar som Ground control, Quizboard och Candy Crush har satt Malmö på branschens världskarta.

– Det är en sådan härlig gåta hur det kan komma sig att Malmö har blivit så viktig för spelindustrin. Det är ju helt klart någonting magiskt i kanalen i Malmö, säger David Polfeldt.

Martin Hultberg har varit kreativt delansvarig i utvecklandet av The Division.

– Kortfattat är det såhär att det har skett en pandemi i världen med ursprung i New York som har fått staden till att nästan kollapsa helt. Du aktiveras som en agent som är en del av en organisation vars syfte är att stoppa den totala kollapsen.

                    

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista