Malmö

Handgranat hittad i papperskorg

En skarp handgranat hittades i går kväll i en papperskorg i närheten av Rosengårds centrum i Malmö.

En person larmade polisen vid elvatiden i går kväll och sade sig ha sett en person kasta ett föremål som han tyckte såg ut som en handgranat i en papperskorg. Det tog en stund för polisen att hitta rätt papperskorg.

– Initialt kunde vi inte bedöma om det var en skarp handgranat utan det var först när den nationella bombgruppen var på plats, som vi kunde konstatera att det var en skarp handgranat, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid Skånepolisen.

Handgranaten säkrades och fördes från platsen. Det var aldrig aktuellt med någon utrymning av området där det ligger affärer och bostäder.

– Det finns ingen direkt hotbild, varför handgranaten skulle ha hamnat just där vet vi inte i nuläget. Det är ju en konstig plats att lämna en handgranat på, om man säger så, säger Lefèvre.

Ingen misstänkt gärningsman är gripen. Polisen hoppas få in iakttagelser som kan hjälpa dem att hitta den skyldige.

– Själva grundbrottet att inneha en handgranat är ju egentligen inget grövre brott, det är ju först när det finns risk för skada eller liv, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista