Trettondagsafton på Hipp
1 av 2
Delar av ensemblen "in action". Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
Frede Gulbrandsen
2 av 2
Frede Gulbrandsen. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
Malmö

Förhäxade förälskelser i klassisk komedi

3:30 min

Det bjuds på förväxlings- och kärlekskomedi när Malmö Stadsteater sätter upp Shakespeares ”Trettondagsafton” på Hipp.

Regissören Frede Gulbrandsen, som senast satte upp Amadeus i Malmö, är på plats tillsammans med teaterchefen och tolv skådespelare ur ensemblen. I vimlet märks svulstiga kläder, knäppa hattar, tokiga skor och pampiga färger.

– Det är tre kärleksintriger som ligger över varandra och till slut har ingen av rollerna koll på vem som är vem. Jag hoppas vi kan göra det tydligt att förstå originaliteten i hur vi överlappar intrigerna, säger Frede Gulbrandsen.

Det kan beskrivas som en föreställning för alla som varit förälskade, skulle vilja vara förälskade och för alla dem som längtar efter att förälskelsen ska gå över. Därför är det viktigt att bringa någon slags sans i ett verk fyllt av missförstånd och förväxlingar.

– Vi kommer att börja första scenen med att visa en skulpturpark av alla som är med. När vi pratar om en person så ser man den framför sig. En liten ”Shakespeare for dummies”, säger Frede Gulbrandsen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista