Andreas Tapper visar upp fågelpiggarna. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
Andreas Tapper visar upp fågelpiggarna, som taggarna heter på expertspråk. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
Malmö

MFF ska få bort bajset med 500 meter nåldyna

Experten: "De här monterar vi på hyllor, ja, allt som sticker ut"
3:15 min

Ljudfrekvenser, laser, rovfåglar och ormar i plast. MFF har testat det mesta för att bli av med duvbajset på hemmaarenan. För en månad sedan bestämde man sig för att kalla in en expert.

– Det här är lösningen för att få bort dem från häckningsplatserna, säger Andreas Tapper, experten i fråga, och visar upp de tuppkamsliknande piggarna.

Hela golvet i handikappläktaren är täckt av fågelbajset. Det beror på att man inte har spelat matcher på arenan på ett tag, annars brukar det vara fullt upp med att städa.

Även tidigare har man testat piggar för att mota bort nedskräparna. Men de var felmonterade och satt alldeles för glest, kunde Andreas Tapper konstatera.

– Det är viktigt när man sätter de här piggarna att de sticker ut lite över kanten, så att när fågeln kommer och ska slå sig ner slår bröst och vingar emot dem, förklarar han.

Är inte det djurplågeri?

– Nej, de är trubbiga, så det är ingenting som skadar dem. Dessutom fjädrar de lite.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".