Klistermärket satt uppsatt vid ingången till Ica. Foto: Jakob Ahfir Persson/privat
Klistermärket satt uppsatt vid ingången till Ica. Foto: Jakob Ahfir Persson/privat
Helsingborg

Falsk förbudsskylt mot tiggare utanför Ica-butik

0:32 min

En falsk förbudsskylt utanför entrén till en Icabutik i Helsingborg har väckt frågor och upprördhet hos både butikspersonal och kunder.

- Vi tog ner skylten direkt, när vi fick kännedom om den, säger butikschefen Stefan Johansson.

Det var på onsdagskvällen som butikschefen Stefan Johansson i Påarp kontaktades av en kund som tidigare på kvällen sett en förbudsskylt uppsatt på väggen utanför Icabutikens entré. Skylten visade en överkryssad symbol av en tiggare.

- Man blir ju så klart både arg, ledsen och orolig över att någon tar sig frihet att sätta upp ett budskap utanför vår butik, ett budskap som vi inte står för.

Som dessutom bryter mot lagen, säger Stefan Johansson till P4 Malmöhus.

Skylten, i form av ett upptryckt klistermärke, togs genast bort av personalen. Det är ännu oklart om fler butiker drabbats av samma sak. För Stefan Johansson finns oron kvar över det inträffade.

- Man är ju orolig för att man som person och företagare kan råka illa ut i media, att man ska framstå som något man inte är. Så vi ser allvarligt på det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista