Torkel Strandberg (FP), kommunstyrelseordförande i Landskrona intervjuas av Donja Souheil och Mona Tayoun från Allvar Gullstrandgymnasiet.
Foto: Andreas Lovén/Sveriges Radio
Landskrona

Uppdrag: Ta reda på hur Landskrona kan bli bättre

4:14 min

Vad är bra med Landskrona och vad kan bli bättre? Elever på Allvar Gullstrandgymnasiet fick i uppdrag av Landskrona Stadsutveckling AB att känna landskronaborna på pulsen.

Med hjälp av en tv-kamera dokumenterade eleverna vad invånarna tycker om sin stad. Nu har det gedigna materialet presenterats för stadens styrande.

Uppdraget har genomförts inom ramen för Demokrativerkstaden Ungt Bestämmande och under torsdagen kunde tjänstemän och politiker ta del av resultatet. Landskronaborna vill bland annat ha fler klädbutiker, fler offentliga toaletter, snabbare röjning efter stormar och, inte minst, krafttag mot bus.

Kommunstyrelsens ordförande Torkel Strandberg (FP) var en av de politiker som med stort intresse tog del av elevernas intervjumaterial.

- Jag tar framför allt med mig att det finns ett djupt och äkta engagemang för vår stad och dess framtid.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista