Malmös tränare Björn Hellkvist under en match mellan Linköping och Malmö Redhawks. Foto: Stefan Jerrevång/TT
Malmös tränare Björn Hellkvist lämnar klubben. Foto: Stefan Jerrevång/TT
Ishockey

Hellkvist lämnar Malmö

3:20 min

Malmö Redhawks tränare Björn Hellkvist slutar när hans avtal går ut.

– Jag och Björn har under en längre tid diskuterat framtiden och har nu gemensamt kommit överens om att inte förlänga samarbetet. Vi från Malmö Redhawks sida vill tacka Björn för allt han har gjort för klubben under de tre säsonger som han har varit här, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Björn Hellkvist kom till Malmö inför säsongen 2013/2014 och har under sina tre säsonger varit med om att såväl föra upp Redhawks till SHL som att hålla klubben kvar i högstaligan.

– Jag vill tacka Malmö för tre lärorika och fina år samt önska klubben ett stort lycka till i framtiden, säger Björn Hellkvist.

Senast i början av maj hoppas vd Patrik Sylvegård att nästa tränare ska finnas på plats - tillsammans med 7-8 nya spelare. Men några stora förändringar av spelet och inriktningen räknar han inte med, trots att en ny coach tar över.

– Processen har börjat. Nu vill vi jobba i lugn och ro, säger Sylvegård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista