Glenn Borgkvist
Foto: Anna Hanspers/Sveriges Radio
Melodifestivalen

Skånskt även i mellanakten

3:29 min

I morgon är det final i årets Melodifestival och då gäller det för de skånska artisterna Oscar Zia och Frans Jeppsson-Wall som är favorittippad. Men i mellanakten är det också skånskt för där ska Brandsta City Släckers från Helsingborg vara med och underhålla.

– Ja, vi undrade lite hur de tänkte men de ville ha med de stora hitsen som varit sedan Melodifestivalen blev så här stor för 15 år sedan. Då var vi inkvalade där och det är ju fantastiskt kul givetvis, säger Glenn Borgkvist som är sångare i Brandsta City Släckers.

Och brandkläderna är givetvis med.

– Ja, det är klart, det är ju det som är vi och en igenkänningsfaktor. Sen har vi ingen direkt scenshow förutom Brandstaklappen och så är vi kända för att ha ganska kul på scenen.

Brandsta City Släckers bildades redan 1994 i samband med tävlingen Företagsrock i Helsingborg. Sedan de var med i Melodifestivalen 2002 har bandet inte legat på latsidan, de har fortsatt spela.

– Det är lite rolig för de kallar det för återförening på lördag men vi har ju lirat under hela den här perioden. Sen är det ju så jäkla kul att få komma hit till den här scenen och spela, det är rena nostalgitrippen.

Vem tror du vinner imorgon kväll?

– Oj, det är jättesvårt. Jag har ingen klar vinnare, det finns en chans att det blir skånsk vinst men jag tror att Molly Sandén kan bli lite farlig. Sen hade det varit lite häftigt om det blev skånsk vinst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista