Henrik Svensson, Darion Rackley, Connor Miller och Fredrik Larsson.
Henrik Svensson, Darion Rackley, Connor Miller och Fredrik Larsson. Foto: Frida Tranvik/Sveriges Radio
Basket

Malbas har allt att vinna

3:09 min

På måndag spelar Malbas sin första slutspelsmatch i basketligan. Spelarna räds inte motståndarlaget, de regerande mästarna Södertälje, utan går in stenhårt för en vinst.

Malbas herrlag har imponerat stort i basketligan i år. Laget är nykomlingar i ligan men har trots det lyckats ta sig till slutspel.

Malbas coach Henrik Svensson säger att de inför ligan hade bestämt sig för att vara nöjda om de bara lyckades hålla sig kvar. Slutspel skulle vara en bonus, och bonusen fick de.

- Det är egentligen bara en spelare i vårt lag som har haft speltid i ett slutspel tidigare, så det är helt nytt för alla vilket är oerhört motiverande. De killarna vi har som har varit med i slutspel tidigare har bara suttit på bänken och klappat i händerna och fyllt på vatten, nu är det deras chans att spela, säger Henrik Svensson.

Malbas har förlorat mot Södertälje tre gånger den här säsongen men de tror och hoppas på revansch på måndag.

- Vi kommer gå in med mentaliteten att vi ska vinna den, säger Fredrik Larsson, forward.

Nästa chans att se Malbas på hemmaplanen Heleneholm är torsdagen den 17:e mars, i den andra kvartsfinalen mot Södertälje. Laget hoppas på en stor publik.

- Det är väl första gången på väldigt länge som det är slutspelsmatch i Skåne över huvud taget. Så alla som tycker om basket borde stödja vad vi gör och vad vi försöker göra, säger Fredrik Larsson.

Startsignalen på måndag går klockan 19:04. Ett vanligt klockslag att starta basketmatcher.

- Det var väldigt länge sen basketligan startade och då var det också 19:04. Det finns lite olika rön om det, det ena är att det handlade om radion, att de skulle kunna sända live, säger Henrik Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista