Fransbakelse
Fransbakelsen får tummen upp av Johan. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio

Ystad hyllar Frans i dag

"Vi smider redan planer för 14 maj"
1:30 min

Melodifestivalsegern ska firas och Frans ska hyllas i eftermiddag vid nya rådhuset i Ystad. Dessutom har han fått en egen bakelse.


Vår reporter Johan Pettersson provsmakade bakelsen i morse och gav den godkänt. Bland annat innhåller den blåbär enligt Johans rapport.

Men det blir mer än Frans-bakelser i Ystad idag. I eftermiddag blir det stor fest för den 17-årige Melodifestival-vinnaren.

I går samlades en grupp från Ystads kommun för att förbereda en hyllningsfest för Frans Jeppsson-Wall. Från balkongen på nya rådhuset vid Österportstorg kommer han att ta emot folkets jubel klockan 17. Men redan nu förbereds även en stor fest inför Eurovision song Contest den 14 maj. Då ska de firas i Rådhusparken och man räknar med en stor fest.

En av dem som är med och planerar kommunens hyllningsarrangemang är Itta Johnson som är marknadsstrateg.

På frågan om det kommer att bli en "Franstur" likt "Wallanderturen" som går i Ystad säger Itta Johnson blankt nej, Frans måste få studiero menar hon. I kväll får han dock släppa studierna och ta emot folkets jubel.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".