Foto: Andreas Hillergren/TT
Foto: Andreas Hillergren/TT
Fotboll

FC Rosengård får 21 miljoner av Malmöföretag

21 miljoner kronor fördelat på tre år ska ge FC Rosengård trygghet i att satsa långsiktigt. Det är den största hållbara satsningen på svensk damfotboll någonsin.

– Jag tror att det kommer ge oss en trygghet i att kunna fortsätta att arbeta långsiktigt. Vi är noga med att vi vill bygga det här med en hållbar ekonomi och nu har vi fått lite andrum till att kunna fortsätta berätta för omgivningen att vi kommer finnas kvar och jobba både med fotboll och med samhällsprojekt, säger Klas Tjebbes, vd på FC Rosengård.

Företagen som ställer upp som garanter kommer att vara en del av klubben. De kommer förutom att stötta ekonomiskt även att hjälpa till med nätverkande och kontakter för att hitta ytterligare sponsorer.

- Istället för att toksatsa kortsiktigt med ett fåtal företag visar vi här idag att vi har marknadens och näringslivets förtroende när det gäller det vi håller på med, säger Klas Tjebbes.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista