Caroline Jönsson, f d landslagsmålvakt som blivit internationell fackbas för kvinnliga fotbollsspelare. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
Caroline Jönsson. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
Fotboll

Proffsens fack: Rosengård visar vägen

2:57 min

Att flera olika Malmöföretag väljer att gå in med sammanlagt 21 miljoner i Malmöklubben FC Rosengård är bara starten på ett helt nytt sätt att se på sponsring inom damidrotten.

– Det kommer definitivt vara en start på något större inom idrotten och damidrotten och det här är något som legat i tiden länge, säger före detta landslags- och Malmömålvakten Caroline Jönsson.

Hon jobbar nu som representant för damfotboll i fotbollsproffsens internationella fackförbund och har länge kämpat för att dam- och herrfotboll ska få samma villkor.

– Pengar har samma värde och det kostar lika mycket att resa, äta och bo för både dam- och herrlag men jag tror att små klubbar och damklubbar är bättre på att förvalta sina pengar, säger Caroline Jönsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista