Två maskerade och beväpnade rånare slog till mot en guldfyndsbutik i Helsingborg på förmiddagen.
1 av 4
Två maskerade och beväpnade rånare slog till mot en guldfyndsbutik i Helsingborg på förmiddagen. Foto: Nina Sköldqvist
Guldfyndbutiken på Kullagatan i Helsingborg drabbades av rån på tisdagsförmiddagen.
2 av 4
Guldfyndbutiken på Kullagatan i Helsingborg drabbades av rån på tisdagsförmiddagen. Foto: Nina Sköldqvist
Stängt på grund av rån. Stenbocksgallerian på Kullagatan där Guldfynd ligger, hålls stängd medan polisens tekniker arbetar på platsen.
3 av 4
Stängt på grund av rån. Stenbocksgallerian på Kullagatan där Guldfynd ligger, hålls stängd medan polisens tekniker arbetar på platsen. Foto: Nina Sköldqvist
Polisen spanar nu efter de två rånarna som uppges vara unga. Enligt en obekräftad uppgift ska de ha flytt från platsen på en moped.
4 av 4
Polisen spanar nu efter de två rånarna som uppges vara unga. Enligt en obekräftad uppgift ska de ha flytt från platsen på en moped. Foto: Nina Sköldqvist
Helsingborg

19-åring gripen för Guldfyndsrånet

1:21 min

Polisen grep vid lunchtid en 19-åring, misstänkt för inblandning i det väpnade rånet mot Guldfynd i centrala Helsingborg.

Det var vid 10.20-tiden som två maskerade rånare slog till mot guldbutiken i centrala Helsingborg. Enligt polisen ska ett flertal skott ha avlossats i samband med rånet mot Guldfyndsbutiken som ligger i Stenbocksgallerian vid Kullagatan. Direkt efter rånet stängdes gallerian av för besökare medan polisens tekniska arbete och förhör med personal pågick.

Ingen person skadades fysiskt i samband med tillslaget och de två gärningsmännen ska inte heller ha fått med sig något från guldbutiken.

Enligt en vittnesuppgift ska de två unga rånarna ha flytt på en moped som stod parkerad på gatan precis utanför en av entréerna till gallerian. De ska sedan ha kört upp på parkeringen som finns på gallerians tak. Oklart om de sedan bytt till bil. 

Polisen samlade på tisdagseftermiddagen in de bilder som finns från övervakningskamerorna på platsen som en del i den tekniska undersökningen.

19-åringen greps runt lunchtid, misstänkt för inblandning i rånet. Polisen vill inte uppge var mannen greps eftersom den andra rånaren fortfarande är på fri fot.

- Han sitter gripen sedan några timmar tillbaka i väntan på förhör. Så får vi se om utredningen kan få honom anhållen, säger Calle Persson, talesman för Polisen Syd.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista