Man tävlar i lera 2014.
I leran 2014. Foto: Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö

Nu ska de tuffaste utses

5:13 min

Den 7 maj är det dags igen. Då ska det klättras, krälas och kutas. Det handlar om årets upplaga av Toughest på Ribersborg i Malmö.

– Ribersborg är fantastiskt, det brukar vara 20 000 till 30 000 i publiken. Det är en enorm stämning, även bland dem som inte springer, I år flyttar vi platsen lite närmre Västra Hamnen, säger Adam Feldt, i Toughests arrangörsgrupp.

När det gäller själva banan är det också en hel del nyheter. Dels har vi dragit ner på vattnet något. Vi lyssnar alltid på våra löpare och undersökningen visade att många blev lite tagna av vattenmängden och kylan. Det kommer finnas ett par ställen där man tjänar på att köra via vattnet, men i princip kan man klara det mesta torrskodd.

– I år flyttar vi platsen lite närmre Västra Hamnen, säger Adam Feldt.

Det blir det en rejäl utökning av leran. Det byggs ett Mudland XL som blir det största lerhindret i Norden.

Ett par nya hinder kommer också göra entré och konceptet med "fast/easy lanes" utökas. Detta innebär att alla kan välja sin nivå vid de mer tekniska hindren. Antingen köra den svåra varianten eller den enklare och ta ett extra hinder eller straffrunda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista