Den mördade kvinnan hittades nedgrävd i skogen i nrheten av Kungsleden.
Foto: Johan Nilsson/TT
Klippan

Man åtalas för mord i Stidsvig

I dag åtalas den 27-årige man som misstänks för mordet på en kvinna i Stidsvig utanför Klippan i höstas. Kvinnan som var i 60-årsåldern anmäldes försvunnen när hon inte kom till jobbet.

På lördagsförmiddagen den tredje oktober gick kvinnan ut på en promenad och vittnen såg henne gå längs riksvägen och sen vika in i skogen. Hon skulle ha arbetat senare under dagen och när hon inte kom till jobbet anmälde hennes arbetsgivare henne som försvunnen.

Efter ett massivt letande hittade polisen hennes kropp nedgrävd i närheten av Kungsleden. Misstankarna riktades snabbt mot 27-åringen. Dels hade ett vittne som varit ute och ridit sett honom med vad ryttaren uppfattade som en kropp och dels hade Stidsvigsborna redan innan anmält till polisen att de tyckte det var konstigt med 27-åringen som bodde i sin bil i skogsområdet men polisen hade inte utrett uppgifterna.

Efter mordet var 27-åringen däremot helt försvunnit från området. Han greps efter några dagar och då kunde man konstatera att han sen tidigare var efterlyst för omfattande cigarettsmuggling.

I åtalet har olika vittnen gett tydligt uttryck för att kvinnan inte kan ha tagit kontakt med honom. Den rättsmedicinska undersökningen visar att kvinnan var slagen, hade blivit utsatt för strypförsök och sedan knivhuggits.

27-åringen nekar till mordet men erkänner att han varit på platsen och att han grävt ner kroppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".