Malmö tingsrätt
Foto: John Alexander /TT
Malmö

Utlämnad nazist omhäktad

Den man i 30-årsåldern som misstänks för ett mordförsök i samband med ett slagsmål på Kristianstadsgatan i Malmö för två år sen har omhäktats. Han häktas på sannolika skäl vilket är den högre misstankegraden.

Han har varit häktad i sin frånvaro och har sedan i april 2014 varit internationellt efterlyst. I början av förra året fick polisen upp ett spår om att han kunde befinna sig i Ukraina och han greps i november förra året på ett café i Ukraina och utlämnades nyligen till Sverige.

Det var efter en 8 mars-demonstration för nästan exakt två år sedan som några personer var på väg hem. De drabbade samman med några unga män och i bråket knivskars fyra personer och sex fick föras till sjukhus. En av dem, Showan Shattack som bland annat är känd för sitt engagemang som MFF-supporter, fick så allvarliga skador att han svävade mellan liv och död i flera dagar. 

Totalt misstänks fyra män för mordförsök på fyra personer. Alla de fyra som misstänks har kopplingar till högerextrema organisationer och några av dem var då även medlemmar i Svenskarnas parti som inte finns längre.

De tre övriga männen som misstänks för mordförsök är släppta men misstankarna mot dem kvarstår.

Den nu omhäktade mannen nekar till brott.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".