Anja-Olin-Pape
Anja Olin Pape, Europarådets kommitté för ungdomfrågor. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Malmö

Unga röster ska göra skillnad i Europa

"Vi bevakar ungdomsfrågor inom Europarådet"
2:18 min

Anja Olin-Pape är ny representant i Europarådets kommitté för ungdomsfrågor. Nu väntar första mötet i Budapest där hon som en av 30 ska föra fram ungdomens röst.

Anja Olin-Pape är nominerad dit av LSU som är en paraplyorganisation för Sveriges ungdomsorganisationer, där hon de senaste tre åren jobbat ideellt med europapolitik och ungdomsfrågor.             

– Vi representerar det unga europeiska civilsamhället, och bevakar ungdomsfrågor inom Europarådet. Vi bevakar även alla deltagande länders ungdomspolitik och ser hur den kan göras bättre, säger Anja Olin-Pape.

– Jag kommer att jobba på en rekommendation för ungdomsarbete som medlemsländernas ministrar sedan ska besluta om. Det handlar om hur de ska hantera sina ungdomsbudgetar, säger Anja Olin-Pape.              

På söndag åker hon till Budapest för det första mötet med kommitteen.

– Min absoluta hjärtefråga är att samhället ska förstå och se att ungdomar är en viktig resurs för samhället, och se till att ungdomar får en röst där beslut fattas, säger Anja Olin-Pape.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".