Moriskan i Folkets Park
Moriskan i Folkets Park. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Malmö

Misstänkt narkotikahandel på Moriskan

4:05 min

En narkotikahärva ser ut att vara under upprullning i Malmö, skriver Sydsvenskan. I början av året fattade polisen misstankar om att anställda vid Moriska Paviljongen hanterade narkotika på arbetsplatsen.

Nu har de tre männen sparkats och polisen beslagtagit narkotika och en halv miljon kronor. Pengarna misstänks härröra från den kriminella verksamheten.

– Beslag har tagits beslag av narkotika på Moriskan. Vi har begärt kvarstad av pengar som hittats på ett konto. Det finns stora belopp som vi inte fått någon förklaring till, säger kammaråklagare Magnus Pettersson.

De tre männen har fått avsked från Moriskan.

– Vi har reagerat med chock och bestörtning. Vi anade inte att detta förekom. Nu pågår en utredning och vi väntar på vad de kommer fram till. Vi har samarbetat med krogpolisen för att få en nolltolerans mot narkotika och droger, säger Ozan Sunar, vd på företaget som bedriver bar, restaurang och nattklubbsverksamhet på Moriskan.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista