Anki Andersson och Hanna Andersson hörde smällen.
Anki Andersson och Hanna Andersson hörde smällen. Foto: Jonathan Hansén/Sveriges radio.se

Vittnena om sprängningen i Genarp

4:02 min

Inatt sprängdes en bankomat och huset runt omkring den i bitar. Anki och Hanna Andersson, som bor granne med bankomaten, berättar om nattens drama.

Just nu ligger det en massa bråten runt bankomaten som är helt demolerad. Vid lunchtid under måndagen jobbas det för fullt för att städa upp på platsen.

Hanna Andersson bor tre hus bort från byggnaden som sprängdes och flög upp ur sängen när hon hörde smällen.
– Jag vaknade väldigt snabbt i natt! Det gick rätt snabbt upp ur sängen, för att kolla vad som hände och skedde, säger hon.

Först trodde Hanna Andersson att det var ett blixtnedslag eller ett plan som kraschat, men insåg snabbt att så inte var fallet och sprang in till sina föräldrar.

– Det var väldigt obehangligt, men visste ju inte vad det var. Jag kände tryckvågen, säger Hanna Anderssons mamma Anki Andersson och fortsätter:

– Det är hemskt, men sånt här händer överallt. Man är ju inte trygg bara för att man bor i en liten by. Men det är rätt så bra att vi har en facebookgrupp om vad som händer i Genarp. Där var det ett stort tryck inatt och det kändes tryggt att man kunde få veta vad som hände där.

I byn pratar man bara om sprängningen idag.

– Många är skärrade och tycker det är helt galet. Många har väl insett att vi aldrig kommer få tillbaka en bankomat i genarp, säger Hanna Andersson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista